24 éve a falcsiszolás élén!

Hogyan segíti a szakemberek mindennapi munkáját a hosszúszárú falcsiszoló optimális súlyelosztása a géptest hátsó részében elhelyezett motor következtében?

24 éve a falcsiszolás élén!

A FLEX-nek van a legnagyobb tapasztalata a falcsiszolók területén, hiszen 24 éve!! (1997-ben) fejlesztette ki az első falcsiszolóját „Giraffe” néven. A termék kiemelkedő sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a köznyelvben – márkától függetlenül - majd mindenki „Zsiráf”-nak hívja a piacon forgalomban lévő falcsiszolókat.

A FLEX Zsiráf az elmúlt 24 év során folyamatosan fejlődött. A FLEX alkotta meg elsőnek a falcsiszolóknál addig nem létező:

  • teleszkópos kivitelt,
  • cserélhető fejrendszert,
  • háromszög fejet,
  • csapott élszegmensű fejet,
  • excenteres fejet
  • mini egykezes falcsiszolót.

A FLEX a kezdetektől fogva a maximális hatékonyságra, a használhatóságra és a kényelmes munkavégzésre helyezte a hangsúlyt a falcsiszolói kifejlesztése során. Ezért ragaszkodott a nehezen megvalósítható, de a munkát egyben megkönnyítő hátsó motoros kialakításhoz, flexibilis spirál segítségével. Ez a FLEX technológia, mely évtizedek fejlesztésének és tapasztalatának eredménye és irányadó lett a legtöbb ipari munkára tervezett falcsiszoló kialakításánál.

De miért is jó ez a kialakítás?

A munka akkor a legkevésbé fárasztó a karnak, ha a motor nem a fogásponttól legtávolabbi részen a fejben van, hiszen így nem lesz optimálisan kiegyensúlyozott. Minél messzebb van a fej és egyben a motor a fogásponttól annál nehezebb a falcsiszoló fejrésze, annál nehezebb a már kialakított felületen finoman mozgatni és annál nagyobb az esélye, hogy a végső – akár Q3-as, vagy Q4-es minőségű – csiszolásba belemarjon. Ezt a FLEX a falcsiszolók kifejlesztése során mindenképp el akarta kerülni és a hátsó motoros, spirál meghajtásos kivitellel sikerült is.

Ez a fajta kialakítás nem teszi lehetővé a Zsiráf vákum segítségével történő „falra tapadását”, de nincs is rá szükségünk, mert a falcsiszoló nem fejnehéz, így könnyű fáradság nélkül ellentartani. Erőteljes „falra tapadás” nélkül a finom csiszolás során (220-as finomságú papírral), vagy a puhább glett esetén sem mar bele a már kialakított Q4-es minőségű végső felületbe.
Így segíti ez a kialakítás észrevétlenül a mindennapok munkáját, hogy az minél kevésbé legyen fárasztó. A professzionális FLEX szerszámok nyújtotta előnyök hiánya csak akkor tűnnének fel, ha nem léteznének. 

Ismerje meg a FLEX falcsiszoló termékeit, és vásároljon kényelmesen webshopunkból.