A sokoldalú eszköz

Az a bizonyos mondat, amit akkor mondunk, ha nem tudjuk eldönteni fontos-e valami vagy sem. „Biztos kell még valamire, elteszem.” Azzal a lendülettel feltesszük az egyik polcra, ahol találunk helyet és szükség esetén tudjuk hol keressük.

A sokoldalú eszköz

A szakemberek nem az első gépek között veszik meg. Viszont létezik olyan szakma vagy munkafolyamat, ahol az első lépésben szükség lehet rá – megkönnyítve a munka indulását, illetve annak elvégzését, befejezését. Ez nem más, mint a hőlégfúvó.

Ezt az eszközt nem kell bemutatni senkinek, mindenki ismeri. A hőlégfúvó használat közben egyenletesen beállított hőmérsékletet biztosít választható levegőáramlás mellett. Számos ipari-, otthoni-, műhelybeli munkához használható, különböző felhasználási célokra. A FLEX HG sorozatban kétfajta gép található. A már jól megszokott vezetékes HG 650 2000-es és az akkus HG 530 18-as. A két hőlégfúvó közötti legnagyobb különbség a hőmérséklet szabályzása. A FLEX HG 650 2000 típusú vezetékes változatnál a második, illetve harmadik fokozatban beállítható 10°C fokonként a kívánt hőmérséklet. Másik lényeges különbség a kapcsolható levegőáramlási sebesség. Az akkus gép maximális levegőáramlási sebessége 200 l/min, a vezetékes típusnak 500 l/min. Plusz egy pont a vezetékes gép mellett. Rendelkezik előre beállított állandó 50 °C levegőfújással az I. fokozatban, ami a felmelegített munkadarabok lehűtésére alkalmas.

Mindkét gép jellemzője a kompakt méret, súly és az ergonomikus kialakítású fogantyú.
Illetve nem utolsó sorban a gyors felmelegedési idő – ami az akkus gépnél cca. 15 másodperc.

Alaptartozékként a hőlégfúvókhoz legalább 3 fúvóka jár (lapos, szűkítő, reflektor). A fúvókák segítségével a levegőáramlást tudjuk irányítani az adott munkafelületre.

A fúvókák alkalmazása:
Lapos fúvóka: lakk eltávolítására, ragasztók oldására
Szűkítő fúvóka: műanyag csövek formálásához, lágyforrasztásához
Reflektor fúvóka: hőzsugorításhoz

A hőlégfúvó számos munkához ideális, mint például anyagok edzésére - szárítására, festékek és bevonatok eltávolítására, műanyag alkatrészek és zsugorcsövek formázására és zsugorítására, elektromos csatlakozások és rézcsőcsatlakozások forrasztására. Továbbá használható még dekorációk instaláláshoz és fixálásához, festék- és ragasztómaradványok eltávolításához, autók és autóalkatrészek fóliázásához, teherautó ponyvák helyszíni javításához, rozsdás- és beragadt csatlakozások lazításához.