KEEP COOL™ technológia

2021.02.10. hírekkeep cool

A FLEX akkus szerszámok kifinomult koncepciójuk révén új minőségi és teljesítmény szabványokat biztosítanak. Az önhűtő Li-Ion akku rendszer még a nagyobb átmérőjű fúrás, vagy épp vágás, csavarozás, csiszolás esetén is extrém hosszú futásidőt biztosít.

KEEP COOL™ technológia

Egy egyedülálló innováció az alapja a FLEX akkus gépek kiváló teljesítményének. Az akkucellákat hűtőanyag borítja, amely aktívan elnyeli a terhelés alatt keletkezett felesleges hőt, egyben csökkenti a hőtermelést. A KEEP COOLTM technológia tehát megakadályozza az akkumulátor túlmelegedését.

Integrált hűtés

Az innovatív hőkezelő rendszer lehetővé teszi, hogy teljes terheléssel dolgozzon a szerszám, sokkal hosszabb ideig. Az akkumulátorok a merülés során felmelegednek (pl.: csavarozáskor). Ez egy normális folyamat, mely a túlmelegedés elleni védelem funkcióval párosulva gyorsan leállást okozhat, ha kemény munkát végzünk a géppel.

Az új FLEX „KEEP COOL™ technológia” késlelteti ezt a folyamatot. Az aktív hűtést biztosító, innovatív akkucella burkolat lényegesen hosszabb üzemidőt biztosít, ezzel együtt növeli az akku élettartamát. Az innovatív akkucella burkolat egy szabadalmaztatott réteg, mely a halmazállapotát megváltoztatva vezeti el a hőt a cellákból (PCM fázisváltó technológia), így biztosítva a munkához megfelelő hőmérsékletet.

A nagy mennyiségű töltési ciklus károsíthatja az akkumulátorokat. Veszíthetnek végső kapacitásukból és élettartamuk ezáltal egyre csökken. A KEEP COOL™ technológia révén hosszabb ideig használhatjuk az akkut egy töltéssel, így kevesebbszer kell tölteni, ez pedig jelentősen csökkenti a kapacitásvesztést, így rendkívül hosszú akku élettartam garantált.

POWER BATTERY

Nagy teljesítményű akkumulátor cellák

Az FLEX új nagy teljesítményű celláival és a KEEP COOLTM technológiával kihasználható a teljes akkumulátor teljesítmény, és ez biztosítja a hosszabb akkumulátor működési időt.

A KEEP COOL™ aktív technológia megakadályozza az akkumulátor túlmelegedését. A folyamatos üzem közbeni ellenőrzés biztosítja a teljes kapacitás kihasználását és a hosszabb üzemidőt.

Töltésellenőrző rendszer:

Az akkumulátor vezérlő elektronika figyeli a feszültséget, a hőmérsékletet és vezérli a töltési folyamatot:

  1. Működés közben az akkumulátorban lévő elektronika méri a cella feszültségét és hőmérsékletét, ezeket az adatokat továbbítják a szerszámhoz. A szerszámban lévő elektronika figyeli a feszültséget.
  2. Töltés közben az akkumulátorban lévő elektronika figyeli és méri a feszültséget, a hőmérsékletet és az áramot, ezzel szabályozva a töltési paramétereket.
  3. Az akkumulátorban lévő elektronika értékeli a töltés állapotát, és biztosítja, hogy az akkumulátor a lehető legkíméletesebben legyen feltöltve a hosszabb élettartamért és gyors, kíméletes töltésért.
  4. A FLEX gyorstöltő hűti az akkumulátort és önmagát, így a töltő tartósan lehűl, ami még gyorsabb és kíméletesebb töltési folyamatot biztosít.