Rólunk

FLEX történet

FLEX Történet:

A “flexelés” a FLEX névből származik. Mindenki hallotta már. Sokan minden nap használják. Mégis, csak kevesen tudják, hogy a “flexelés” egy közismert német ige, mely a FLEX-nél kifejlesztett találmányra utal, melyet régebben Ackermann + Schmitt néven ismertek. Ám nézzük a kezdeteket:

1922-ben Hermann Ackermann és Hermann Schmidt gyárat alapítottak Stuttgart-Bad Cannstatt-ban, hogy gyártsák és eladják új terméküket: az MS6 kézi csiszológépet, a középpontban egy elektromos motorral, mely egy flexibilis tengelyt hajtott meg. Ez az újítás az alapja a termékcsoportnak, melynek neve Flex lett. Ez a mai FLEX márkanév és egy ige eredete, mely a mindennapi német szókincs nélkülözhetetlen része lett: “flexelés”.

Az 1920-as évek végére a mérnököknek sikerült helyettesíteni a flexibilis tengelyt egy fogaskerekes kialakítással. Ez volt a világ első sarokcsiszolója, és szintén a FLEX márkanév alatt került forgalomba. A Flex mint új szó kezdett bekerülni a köztudatba.

1935-ben az Ackermann + Schmitt megalkotott egy alacsony fordulatszámú csiszológépet. 1954-ben leleplezték az első magas fordulatszámú sarokcsiszolót, a DL 9-et. Addigra a Flex a csiszolás szinonimája lett, és a “flexelés”ige teljesen átvette a helyét az addig használatos “csiszolva vágás”-nak a német köznyelvben.

1996-ban az Ackermann + Schmitt átnevezte magát FLEX-re. 2006-ban a „flexelés” ige belekerült a Duden helyesírási szótárba.

Miért a FLEX-et válassza? 12+1 érvünk van rá:

 1. Mi találtuk fel a sarokcsiszolót, ezért hívja mindenki flex-elésnek! A „flex” alapötlete annyira hatékony és sikeres, hogy máig más gépekbe integrálva segíti az új, innovatív gépek kialakítását.
 2. 94 év teljes tapasztalatát használjuk fel gépeink tervezése során.
 3. Az 1950-es évek óta folyamatosan fejlesztjük a FLEX vizes gépeket, melyekkel milliók dolgoznak a kőiparban világszerte.
 4. Mi fejlesztettük ki az első komplex polírozó rendszert a gépjárműfényezések és a lakkrétegek, valamint bútorzatok és természetes kővel borított padlók érzékeny polírozására. A FLEX világelső az ipari polírozók fejlesztésében és forgalmazásában.
 5. Mi találtuk fel a falcsiszoló-t, 1997-ben, azóta már a 4. generációt fejlesztjük a festők és lakásfelújítók részére.
 6. Mi alkalmaztunk először Li-Ion technológiát akkumulátoros gépeinkben.
 7. Mi fejlesztettük ki az első KEEP COOL™ technológiát használó folyamatosan hűtött Li-Ion akkumulátorokat.
 8. Mi alkalmaztunk először gépeinkben (akkus csavarozók, polírozók, Giraffe-k) bolygó hajtóműves meghajtást a teljesítmény ugrásszerű növelésére, ezzel együtt a felhasznált energia minimalizálására.
 9. Élen járunk az építőiparban és fémiparban használt többfunkciós gépek kifejlesztésében (RETECFLEX, SUPRAFLEX, TRINOXFLEX)
 10. Gépeinkhez már közmondás szerűen kapcsolódnak a: csúcsminőség, hosszú élettartam, teljesítmény, funkcionalitás, kezelhetőség, biztonság, innovatív fejlesztés fogalmak.
 11. A gépeink „lelkét” adó motorokat mindmáig Németországban, Steinheim-ben gyártjuk.
 12. Bebizonyítottuk, hogy a csúcsminőség nem jelent egyet a megfizethetetlen árakkal, ár/érték arányban verhetetlenek vagyunk az ipari gépek közt.

+1. A FLEX kiemelt fi gyelmet fordít a klímasemlegességre, a gyártás során felhasznált energia 100%-át zöld energiából (szél-, nap-, víz-, geotermikus energia és biomassza) kapja!

A flex.hu webshop tulajdonosa és üzemeltetője a Kőipar Kft., a FLEX szerszámgépek hivatalos viszonteladója.