Gyors- és hatékony felületcsiszolás

Az excentercsiszolók az adott munkaterülethez igazodnak, viszont széles körben a legkülönbözőbb anyagok csiszolására alkalmasak. Gyorsan és hatékonyan távolíthatunk el festék-, lakkréteget fáról, műanyagról vagy éppen fémről.

Gyors- és hatékony felületcsiszolás

Az excentercsiszolók az adott munkaterülethez igazodnak, viszont széles körben a legkülönbözőbb anyagok csiszolására alkalmasak. Az ORE 2-125 EC, ORE 3-150 EC, ORE 5-150 EC erőteljes excentercsiszolókat a FLEX úgy fejlesztette ki, hogy ergonómiájuk, kezelhetőségük a gép használójának tökéletes legyen a csiszolási munkafolyamat alatt. Alacsony rezgésének köszönhetően fáradásmentesen az ízületeket védve, gyorsan és hatékonyan távolíthatunk el festék-, lakkréteget fáról, műanyagról vagy éppen fémről.

A mai elvárásoknak megfelelően a porelszívásra is nagy hangsúlyt fektettek tervezéskor. Közvetlenül csatlakoztatható a géphez egy ütésálló műanyagból készült PES mikroszűrő kazetta FP-EC D27 és a hozzá tartozó mikroszűrő PF-PES EC. A közvetett elszíváshoz szükség van egy antisztatikus szívócsőre és egy megfelelő ipari porszívóra. A fent említett gépeknél ez esetben az SH 27×3,5 m AS szívótömlő ajánlott, és a porszívók közül pedig a VC 21 és VCE 26 típusú porszívóra.

Mint a legtöbb gép a nagyobb hatékonyságért és a hosszabb élettartamért szénkefe nélküli motorral szerelt. A motort tárcsafékkel is ellátták, a nem kívánatos karcok és a költséges befejező munkák elkerülése végett. Az általánosnak mondható 125 mm-es átmérőjű csiszolótányér mellett a ORE 3-150 EC és az ORE 5-150 EC 150 mm-es csiszolótányérral rendelkezik SP-EC M D150. A rendkívül strapabíró anyagból készült univerzális többlyukú csiszolótányér minden forgalomban kapható tépőzáras csiszolópapírral kompatibilis. Különösen alkalmas a fej feletti munkára mivel egykézben tartva sem nehéz. A gépek súlya 1,2 kg (ORE 2-125 EC) és 1,65 kg (ORE 3-150 EC, ORE 5-150 EC)

Az excentercsiszolók alkalmazhatók otthoni barkácsolásra és műhelyi munkákra is egyaránt, mint pédául:

  • Felületcsiszolásra
  • Finomcsiszolásra, élek lekerekítésére
  • Autófelújításkor festékréteg eltávolítására
  • Korroziónak kitett, rozsdás felületek csiszolására, előkészítésére
  • Bútorfelújításra