Mitől jó egy zsiráf?

Mitől lesz egy falcsiszoló egyszerű, könnyű, szerethető és profitot termelő eszköz?
Attól, hogy olcsó? Lehet, hogy ez furcsán hangzik, de ez az egyik legutolsó szempont egy professzionális gép beruházás során.

Mitől jó egy zsiráf?

Egy problémamegoldó gépet nem egy alkalomra veszünk, hosszú, akár öt-tíz éves beruházás, ha pl. csak 100 napot használjuk egy évben, és 10 évet veszünk élettartamnak, ez napi 290 Ft-os beruházás egy FLEX zsiráfnál. Eközben egy zsiráffal 1 óra alatt lecsiszolunk egy 4x5 m-es szobát, tehát cirka 65 m2-t. Ne ez legyen a döntő a vásárlás során.

Először is az alacsony tömeg miatt. Ha napi nettó 3-4 órát csiszolunk, a nap végén a 4,2 kg-ot is 15-nek fogjuk érezni, ezért egy falcsiszolónál a 30-40 dkg-os különbségnek is jelentősége van.

Az optimális egyensúly is fontos. Ha egy falcsiszoló nem fejnehéz, tehát a motor nem a fejben van elhelyezve, hanem a géptest hátsó részén, akkor nem kell ellentartanunk, nehezebben mar bele a már elkészített felületbe, és kevésbé fárad el a karunk a nap folyamán.

Minél flexibilisebb fej. A felületbe való „belemarások” oka közt szerepelhet ez is, hiszen ha pl. fej fölött dolgozunk és mozgatjuk a falcsiszolót, előbb utóbb eléri azt a határpontot, mely után csak úgy lehet tovább mozgatni, ha megbillen a fej. Ekkor mar bele a felületbe. A FLEX zsiráfok már 100°-os szögben mozognak.

FLEX Zsiráf hír kép

Csapott élszegmens: Nagyon megkönnyíti és felgyorsítja a munkát, ha nem kell, vagy csak minimális utómunkát végezni a belső éleken, sarkokon.

Porelvezetés: Mivel a falcsiszolók nem rendelkeznek elszívó rendszerrel, ezt alapvetően a jó porszívó oldja meg, de nem mindegy, hogy a fejből milyen mennyiségű port bír elszívni, milyen a fej belső kialakítása és az elvezetés, hiszen ha a fejben marad a por, az nagyon hamar tönkre teheti a csapágyazást és ezzel együtt a spirált is. Megfelel a változó kihívásoknak:

Cserélhető fejek: A különböző munkákhoz más-más fejet használva javíthatunk munkánk minőségén.

FLEX Zsiráf hír kép

Az elmúlt évek egyik legnagyobb változása az volt ebben a szegmensben, hogy a nagyobb gyártók megváltoztatták a zsákos anyagok összetevőit, így azok puhábbak lettek. A falcsiszoláskor ez a változtatás okozta azt, hogy a korábban használt finomságú papírok már belemartak a falba, ugyanahhoz a munkához már nagyobb finomságú papírt kellett használni. A FLEX ezért rögtön reagált az iparág kihívására és kifejlesztette az excenteres fejet a falcsiszolóhoz, mert az excenteres mozgással – egy polírozástechnikából vett kifejezéssel élve - kisebbet tud harapni a gép, így egyenletesebb és szebb felületet lehet elérni akár még a puhább anyagok csiszolása során is. Az excenteres fej alkalmazható akkor, ha Q4-es minőségi fokozatot szeretnénk elérni pl. selyemtapéták alá, súrlófénnyel megvilágított felületekhez, vagy akár speciális fénylő bevonatok alá.

A változtatható fordulatszám: Ez a betoncsiszoló zsiráfnál segít, ha a fejet lecseréljük a gyémántszegmenses tárcsáról tépőzáras gyémánt csiszolóra, hiszen mindkettőhöz más fordulatszám szükséges.

Alkatrészellátottság: A FLEX még ahhoz a falcsiszolóhoz is tud majd minden alkatrészt adni, melynek a gyártása már 12 éve megszűnt (ez volt az első típus).

Végül, de nem utolsósorban a gép élettartama. A FLEX zsiráfok közel 25 éve vannak a piacon, de még mindig van sok olyan iparos, aki a legelső verziót használja. Nyilván nem ez az általános, kellett már javítani ez idő alatt, de még mindig megbízhatóan működik. Ez is egy érv a mellett, hogy a professzionális gépbe való beruházás nem ablakon kidobott pénz.

Nézze meg a GIRAFFE® fal- és mennyezet csiszoló gépeinket.

FLEX Giraffe– Fal- és mennyezetcsiszoló